najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bebac: Vučić da se izvini roditeljima koje je ponizio

Roditeljski portal Bebac (www.bebac.com) optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da “ponižava” roditelje u Srbiji izjavom da “majke ne žele da rade jer dobijaju socijalna davanja u visini minimalca”.

“Jučerašnjom izjavom da majke ne žele da rade zbog toga što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja u visini minimalca, uvredili ste ne samo nezaposlene roditelje i njihovu decu, nego i sve porodice u Srbiji, bez obzira na materijalno stanje u kojem se nalaze”, naveo je Bebac u otvorenom pismu Vučiću.

Portal je upitao predsednika vlade “kako većina tih majki sa svojom porodicom preživljava sa sumom koja je manja za trećinu od minimalca svakog meseca”.

“Vučić je ponizio majke izjavom da ‘uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade’, jer sa tim novcima one nikako ne mogu da pruže porodici sa dvoje dece iole dostojanstven život, da plate račune i kupe hranu, da kupe pelene, opreme decu za vrtić ili školu i da traže posao”, stoji u pismu.

Prema navodima portala, zloupotreba socijalnih davanja predstavlja “problem države, administracije i službenika koje plaćaju svi gradjani Srbije i koji ne rade svoj posao”.

“Umesto da istražite zbog čega postoje takve zloupotrebe, vi ubadate prst u oko najsiromašnijim roditeljima i porodicama koje jedva preživljavaju”, navodi se u pismu.

Bebac je optužio Vučića da je Vlada Srbije već u nekoliko navrata, a pre svega ukidanjem povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu, pokazala da joj nije stalo do roditeljstva.

“Prekinite da ugrožavate krhku budućnost roditeljstva u ovoj zemlji! Izvinite se svim roditeljima koje ste, po ko zna koji put, uvredili i ponizili”, zatražio je portal Bebac od predsednika Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Srbije izjavio je ranije u Nišu da “majke uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade”.

(Beta)

1 komentar
  1. nezaposleni

    Vučića baš briga za bebe, on razmišlja o kapitalistima,… 4.500 rsd su VELIKE pare, a milioni evra bačeni na nekvalitetne radove belosvetskih prijatelja su male pare. Belosvetski demagog je taj Vučić,…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike