Beograd plaća da se utvrdi da li ima štete od izgradnje tržnog centra 'Ada mol'

Gradski mendažer Beograda Goran Vesić je danas rekao predstavnicima gradjana koji su se žalili na oštećenja kuća i stanova zbog izgradnje tržnog centra „Ada mol“, rekao da će grad Beograd obezbediti da investitor nadoknadi štetu ukoliko se veštačenjem utvrdi da je ima i da je nastala zbog gradjevinskih radova.

Kako je preneo Beoinfo, Vesić je gradjanima kazao da su gradske i opštinske inspekcije postupile po svim zahtevima gradjana koji su se žalili i sprovele postupak u skladu sa zakonom.

„Kako problem nije rešen posle postupanja inspekcije odnosno kako građani misle da su oštećeni izgradnjom šoping mola, grad Beograd će obezbediti da Gradski zavod za veštačenje, koji je najrelevantnija institucija u Srbiji, od sutra počne da radi veštačenje“, kazao je Vesić.

Navodeći da gradjani neće plaćati to veštačenje, Vesić je dodao da će se posle veštačenja znati da li ima oštećenja izazvanih izgradnjom tržnog centra pri dnu Banovog brda, u Radničkoj ulici, kod ulaza na Adu Ciganliju.

„Ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova Grad Beograd će obezbediti da investitor i izvođač štetu poprave o svom trošku. I investiror i izvođač su ozbiljne kompanije, i nemam nikakvu sumnju da će to da urade“, kazao je Vesić na sastanku na kojem su bili i gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac i predsednik Opštine Čukarica Srdjan Kolarić.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Kad je ovo rekao da li je bio manjen za dva decibela i da li su regleri bili zasticeni ?. Cijim novcem se to placa (rezultat se valjda unapred zna) i zar to nije trebalo uradi kroz studiju pre izdavanja gradjevinske dozvole / Ako je postojala ( a verovatno nije ) onda se zna ko je istu radio i ko je odgovoran ako je istu nekvalitetno uradio i treba da snosi odgovornost. Takodje ako nije postojala studija a izdata je gradjevinska dozvola zna se ko je istu izdao i pod kojim uslovima i samim tim ko je odgovoran. ali kad se radi kako ne treba i kad odlucuju nekompetentni onda su moguci ovakvi slucajevi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike