U trendu

Beograd: Protekle nedelje vakcinisano 82.777, juče 10.443

BEOGRAD – Tokom protekle nedelje u Beogradu je vakcinu primilo ukupno 82.777 građana, od čega je prvu dozu primilo 59.748, a drugu 23.029, saopštio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić.

Na Fejsbuk i Instagram profilu, gradonačelnik je objavio i da je tokom jučerašnjeg dana ukupno vakcinisano 10.443 građana, od čega je 8.662 vakcinisano prvi put, dok je revakcinisanih 1.781.

Radojičić putem video sadržaja na svojim profilima društvenih mreža pojašnjava i nedoumice u vezi sa vakcinacijom, pa je na taj način u nekoliko navrata naglasio da najnovija istraživanja pokazuju da mlađi nisu zaštićeniji od starijih lica kada je reč o virusu korona.

Ističe da je od naročite važnosti da se i mladi ljudi vakcinišu sa istim stepenom odgovornosti kao i stariji sugrađani.

„Na ovaj način, kao gradonačelnik, ali i kao lekar, želim da skrenem pažnju da se ne sme verovati naučno nepotkrepljenim informacijama o pandemiji“, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što i putem društvenih mreža može direktno da odgovori na pitanja o vakcinaciji i zaštiti od virusa korona.

Navodeći da želi da takvu vrstu dijaloga dodatno podstakne, pozvao je sve sugrađane da mu se obrate.

Zaključno sa jučerašnjim danom, u Beogradu je ukupno vakcinisano 528.834 ljudi, što je 36,7 odsto, od čega je revakcinisano 355.850 građana, dok je prvu dozu primilo njih 172.984.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.