U trendu

„Beogradske priče“ sutra na Trgu Nikole Pašića

BEOGRAD – Beograđani i gosti srpske prestonice imaće tokom leta priliku da uživaju u brojnim programima koje organizuje Turistička organizacija Beograda (TOB), a uvod u te programe su „Beogradske priče“ koje će biti održane sutra na Trgu Nikole Pašića, s početkom u 18 sati.

Svi koji dođu imaće priliku da uživaju u nastupu beogradskih plesnih škola i pesamama karakterističnim za period između dva svetska rata koje će izvesti „Orkestar za hitne popravke raspoloženja“, a prema rečima direktora TOB-a Miodraga Popovića, „Beogradske priče“ su lajt motiv onoga što će se ovog leta dešavati u glavnom gradu.

Taj koncert je najava programa koji će biti održani na Cvetnom trgu i Kosančićevom vencu, rekao je Povpović i dodao da je deo programa posvećen i mladima – „Omladinska četvrt“.

On je podsetio i da sutra počinje Beogradski letnji festival (BELEF) predstavom „Antigona – 2000 godina kasnije“, u kojoj jednu od glavnih uloga tumači slavni glumac Rade Šerbedžija, koji posle 27 godina nastupa pred domaćom pozorišnom publikom.

„Sve to vraća veru u kulturni život Beograda“, istakao je Popović i dodao da će kako leto bude odmicalo biti raznih događaja – koncerata, predstava, bioskopa na otvorenom…

Naveo je da će u avgustu biti održan „Beer fest“, a krajem tog meseca Beogradski karneval brodova.

Zoran Branković iz „Orkestara za hitne popravke raspoloženja“ kaže da je ovo već treća sezona kako sarađuju sa Turističkom organizacijom Beograda i naveo da će na sutrašnjem koncertu na Trgu Nikole Pašića izvoditi muziku između 1920. i 1940. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.