U trendu

Danas privremeno oduzeto 5 automobila od nelegalnih taksista

BEOGRAD – Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda danas su privremeno oduzele pet automobila od „divljih taksista”, što je ukupno 21 automobil od početka akcije 29. decembra prošle godine.

Taksisti S.M. iz Beograda, koji je nelegalno obavljao ovu delatnost, privremeno je oduzet automobil marke „reno senik”, a proverom je utvrđeno da je brisan iz registra takista u APR i da je koristio krovnu oznaku „Gold taksija”.

Nelegalnom taksisti G.K. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „fiat multipla”. Utvrđeno je da je G.K. brisan iz registra taksista, a da je imao na automobilu krovnu oznaka sa grbom Grada Beograda, navodi se u saopštenju Beoinfa.

„Divljem taksisti” M.Z. iz Beograda privremeno je oduzet „sitroen C5”. Utvrđeno je da je M.Z. imao dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin, a da je nelegalno koristio tablu „Naksis taksija”.

Takođe, I.A. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „folksvagen pasat”. Utvrđeno je da je I.A. imao taksi dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin, dok je D.M. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „dačija logan”, a utvrđeno je da je ova osoba brisana iz registra taksista u Agenciji za privredne registre i da je nelegalno koristio krovnu oznaku „Gold taksija”.

Komunalna policija Grada Beograda izvršiće narednih dana i kontrolu taksi udruženja čije su oznake koristili nelegalni taksisti, kako bi se utvrdilo pod kojim uslovima su ih posedovali.

Od početka primene ovlašćenja 29. decembra, privremeno je oduzeto ukupno 21 vozilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar