U trendu

Dveri: Zašto se Vučić stidi Nikolića i nikada ne napada Šešelja

Pokret „Dveri“ upitao je danas premijera Aleksandra Vučića zbog čega Srpska napredna stranka (SNS) izbegava da ponovo kandiduje Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, ako je on već dobar predsednik i osnivač te stranke, kao i zbog čega napada sve predsedničke kandidate opozicije izuzev lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

„Ključno pitanje glasi  –  ako je Nikolić, osnivač i prvi predsednik SNS, dobar predsednik Srbije  –  zašto SNS izbegava da ga ponovo kandiduje? To deluje još čudnije imajući u vidu da Vučić nikada ne bi došao na sadašnju poziciju da Nikolić nije pobedio na predsedničkim izborima i prepustio mu vodjenje stranke. Da li je cilj Vučićeve predizborne kombinatorike da Šešelja po svaku cenu progura u drugi krug predsedničkih izbora, jer zna da Šešelj ne može da pobedi kandidata SNS?“, navodi se u pisanoj izjavi predsednika „Dveri“ Boška Obradovića.

Obradović je ocenio da su gradjani Srbije žrtve političke farse Vučića, koji „već mesecima vodi predsednički kampanju, i koji je za pet godina pokazao da je apsolutno nesposoban da ispuni bilo koje svoje predizborno obećanje, a da bi to sakrio drži Srbiju u permanentnom vanrednom stanju, u neprestanoj predizbornoj atmosferi“.

„Svakoga dana nam poručuje ‘da ima posla i da ne razmišlja o izborima’, dok istovremeno svakodnevno brutalno napada sve predsedničke kandidate opozicije optužujući ih da svi zajedno rade samo protiv njega i dramatično najavljuje da bi poraz kandidata SNS na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade. Posebno smešno deluje kada posle oslobodjenja Mladjana Dinkića od svih optužbi gradjane plaši praznim pričama da on jedini može da spreči da tajkuni upravljaju zemljom“, dodao je on.

Lider „Dveri“ je dodao da Vučić treba da odgovori na pitanje zbog čega nikada ne kritikuje Šešelja i o kakvoj vrsti političkog dogovora o nenapadanju se izmedju njih radi.

„Prosto je neverovatno da mesec dana pre raspisivanja predsedničkih izbora vladajuća stranka nema svog kandidata za predsednika. To je moguće samo u banana-državi u koju je Vučić pretvorio Srbiju, glumeći kolonijalnog upravnika od koga sve zavisi i koji će jedini odlučivati o svemu – u dogovoru sa zapadnim centrima moći koji su ga doveli na vlast“, naveo je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.