najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Građani podržavaju hraniteljku: Dečak je rastao je uz mene a sada su mi ga oduzeli

Protestna šetnja u znak podrške hraniteljki Ljiljani Radulović iz Zrenjanina, koja tvrdi da joj je oteto dete i nelegalno dato stranim državljanima na usvajanje, biće održana danas u 17 časova od hotela “Vojvodina” do Centra za socijalni rad u tom gradu.

Više od 5.000 građana potpisalo je peticiju kako bi se sprečilo da petogodišnje dete bude usvojeno u Švedskoj, a u kojoj se navodi da je dete u roku od svega tri dana dato strancima bez ikakvog prava komunikacije sa svojom pređašnjom sredinom iako je dete tražilo u više navrata da bude vraćeno hraniteljki.

Hraniteljka Ljiljana Radulović rekla je novinarima da je dečak kod nje od trećeg meseca i da je u aprilu ove godine bilo nagoveštaja da će biti usvojeno, ali da ništa nije preduzimano do 20. septembra.

Ona je navela da su je tada kolima Centra za socijalni rad poveli u Beograd, u Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, gde je videla i usvojitelje iz Švedske sa prevodiocem. Tog dana potencijalni usvojitelji došli su u Zrenjanin da upoznaju dečaka, ali je susret bio kratak.

“Vđali su se i u naredna dva dana, ali napolju, da bi trećeg dečak rekao da neće sa njima. U petak je rekao da je umoran. Molila sam ga da se obuče. Plašila sam se da neko ne pomisli da ga ja nagovaram na otpor”, rekla je Radulović.

Prema njenim rečima, kada je došla socijalna radnica, dečak je pred njom rekao da neće od mame, ali se predomislio kada je rekla da idu u igraonicu i da će ga vratiti dok mama skuva ručak.

“Pitala sam kad se vraćaju, a ona mi je rekla da o tome ne govorim pred detetom i da će mi se javiti iz centra”, rekla je Radulović.

Ona je dodala da dečaka od tada nije videla i da ni ona, ni dečak na taj korak nisu bili pripremljeni. Kako je navela, ne razume način na koji je to uradjeno, a ne može ni da se pomiri sa brzinom kojom joj je oduzet dečak.

“Oni su stranci, to je drugo govorno područje, trauma za dete od pet godina. Htela sam da ga usvojim, ali su moje godine prepreka, i to razumem”, kazala je Radulović.

Iz zrenjaninskog Centra za socijalni rad obratili su se medijima saopštenjem u kome se navode zakonske odredbe o postupku zasnivanja usvojenja.

(Beta)

2 komentara
  1. ej bre

    Da li uopšte iko zna da se deca u Švedskoj masovno ylostavljaju I da policija njihova to sve yna ućutkuje da se bolesni narod sa severa ne bi javno bili raskrinkani kao pedofilski narod. Prema podacima ne jedne Ruskinje koja je to doživela od muža šveđanina oni pozivaju komšije i rođake na pedofilske orgije kada decu grupno siluju… valjda im je to svima u detinjstvu rađeno. Posebno stradaju deca avganistanaca migranata koja se otimaju od pravih roditelja usled izmišljenih razloga zlostavljanja u porodici. Zna li to iko u policiji i Socijali Srbije?

  2. Sekula

    Mora da nekome gore trebaju organi ili je dao ogromne količine deviza. Ne bi se naše državne službe nikada pomučile da reše problem nekome ovde tom brzinom. Ne mogu žardinjeru da betoniraju godinama, ni da ti izdaju obrazac jedan. Svi znamo u kakvoj ad.jed. živimo…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike