U trendu

Gradonačelnici BGD i BL dogovorili proširenje saradnje

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić usaglasili su danas nastavak i proširenje saradnje u brojnim oblastima, uključujući i intenzivnu kulturnu razmenu, koja se izvođenjem više pozorišnih predstava upravo realizuje u okviru manifestacije „Proleće u Banjaluci“.

Zoran Radojičić je istakao dugogodišnju saradnju dva prateljska grada.

„Nadam se da ćemo saradnju nastaviti u mnogim oblastima jer imamo veliki prostor za međusobnu komunikaciju“, rekao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da se Banjaluka razvija u savremeni, „pametni“ i „zeleni grad“.

„Gradonačelnik Banjaluke se bavi značajnim konceptima savremenih gradova, kao što su ‘pametan’ i ‘zeleni’ grad, što su takođe oblasti interesovanja koje mi u Beogradu želimo da razvijemo. Jedan smo narod i moramo u teškim vremenima da pomažemo jedni drugima i sarađujemo još više u narednom periodu“, zaključio je Zoran Radojčić.

Povodom Dana Banjaluke, gradonačelnik Beograda je sinoć prisustvovao Svečanoj akademiji u Banjskom dvoru, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Gradonačelnik Banjaluke je istakao da je saradnja dva grada svestrana i da se realizuje u više oblasti, od privrede do kulture.

Zahvaljujući ranijim dogovorima, upravo ovih dana u Banjaluci su izvedene predstave za decu pozorišta iz Beograda. Kao što Republika Srpska uvek gleda u Srbiju, tako i Banjaluka gleda na Beograd i uvek se trudimo da održimo kontakt i saradnju. Pred nama su široke mogućnosti komunikacije u različitim oblastima,
istakao je Igor Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.