U trendu

Industrijski sindikat: Lični interesi lidera Samostalnog sindikata ugrožavaju interese vojne …

Industrijski sindikat Zastava oružja uputio je danas otvoreno pismo Vladi, Ministarstvu odbrane, menadžmentu i zaposlenima u kome je optužio lidera Samostalnog sindikata te fabrike Dragana llića da njegovi sitni lični interesi ozbiljno ugrožavaju interese vojne fabrike i radnika.

Posle optužbi Samostalnog sindikata Zastava oružja da se sprovodi sindikalni mobing od strane predsednika Nadzornog odbora (NO), Industrijski sindikat je u otvorenom pismu naveo da u trenucima kada traju ozbiljni pregovori sa jednom stranom zemljom o izvozu kontingenta koji bi fabrici „Zastava oružje“ trebalo da obezbedi dugoročnu stabilizaciju – izaziva se privid „sindikalne revolucije“.

Industrijski sindikat je naveo da Ilić i njegovi saradnici nemaju više skoro nikakvu stvarnu snagu medju radnicima, osim deklarativne.

„U svom zanosu i strahu od gubljenja dugogodišnjih privilegija, Ilić u poslednjem saopštenju, poziva na odmazdu protiv oficira Vojske Srbije, (predsednik NO Ivica Marjanović-prim.nov.), a to je termin koji je u svetu opšteprihvaćen za zlodela fašističke vojske“, navodi se u otvorenom pismu.

U vezi sa smenama u rukovodstvu, koju je nedavno kritikovao Samostalni sindikat, Industrijski je saopštio da je upravnik Kalionice smenjen iz „objektivnih razloga“, a pominje se i unošenje alkohola i konzumiranje u toku radnog vremena.

Oni su u pismu pozvali rukovodstvo fabrike da „ne naseda na provokacije pretencioznog sindikalca“ i da radnicima iz Kalionice izrekne mere upozorenja zbog učinjenih dela, kako ne bi imali lične i materijalne posledice zbog neodgovornog ponašanja sindikalnog kadra iz Samostalnog sindikata.

Iz Samostalnog sindikata fabrike ranije danas je saopšteno da je predsednik Nadzornog odbora fabrike Zastava oružje AD Ivica Marjanović podneo još jednu krivičnu prijavu protiv predsednika Dragana Ilića.

Kako je navedeno, „progon se nastavlja zbog otvorenog pisma koje je u sredu Skupština Sindikalne organizacije u ime 2.000 radnika fabrike prosledila Vladi Srbije, Ministarstvu odbrane, menadžmentu fabrike Zastava oružje i medijima“.

U tom pismu je sadržana „nedvosmislena poruka radnika zbog nevidjene hajke i terora koji se vodi kako bi se uništio Sindikat (samostalni) Zastava oružje“.

„Zbog sve veće brutalnosti koja se sprovodi, a koju prati gomila laži, izmišljotina i paranoičnih pretpostavki od predsednika Nadzornog odbora i njegovog sindikata (Industrijskog) i gde se ne vidi izlaz da će se takva politika prekinuti, sindikat Zastava oružje će zatražiti pomoć i uputiti apel medjunarodnim sindikalnim organizacijama i medjunarodnoj javnosti“, navedeno je u današnjem saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.