najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Inicijativa mladih prekinula promociju knjige Momčila Krajišnika

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava prekinuli su u petak uveče tribinu u beogradskom Domu omladine na kojoj je predstavljena knjiga Momčila Krajišnika, osudjenog pred Haškim tribunalom zbog ratnih zločina u BiH.

Kako je saopštila ta nevladina organizacija, do incidenta je došlo kada su članovi Samostalnog DSS-a fizički napali aktivistkinje pokreta „Moja inicijativa“.

„Aktivistkinje su mirno prisustvovale tribini do momenta kada je počeo da govori ratni zločinac Krajišnik, a onda su duvale u pištaljke. Deo članova Samostalnog DSS-a fizički je napao devojke, a deo je pokušao da ih odbrani, uveravajući ih da napuste skup jer ne mogu da im garantuju bezbednost“, piše u saopštenju.

Inicijativa je ocenila da je prekidanje tribine „osudjenog ratnog zločinca“ i „protest protiv veličanja zločina“ gradjanska dužnost članova te NVO i „odbrana prostora Doma omladine“.

„Dom omladine Beograda ne sme da bude ‘Dom zločinaca Beograda’. Ni danas, ni nekog drugog dana. Zato ćemo uvek reagovati na ovakvu rehabilitaciju ratnih zločinaca“, navela je Inicijativa mladih.

Ta NVO je pozvala rukovodstvo Doma omladine da objasni zašto zakupci sale ne dozvoljavaju gradjanima od čijeg poreza se rad te ustanove finansira, da prisustvuju javnim dogadjajima u toj gradskoj instituciji.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike