U trendu

IT karavan danas u Zrenjaninu

Oko 300 učenika iz pet osnovnih škola u Zrenjaninu učestvovalo je danas u takmičenju u poznavanju digitalnih tehnologija i bezbednosti na internetu u okviru kampanje IT karavan koju organizuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (MTTT).

Državna sekretarka u tom ministarstvu Tatjana Matić poručila je djacima da uprkos tome što su pokazali da znaju koje su opasnosti na internetu, moraju da budu obazrivi i da to znanje i primene u praksi, navodi se u saopštenju MTTT-a.

Ona je osnovce podsetila i da za savete, informacije i prijave mogu da se obrate Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu ili putem portala „Pametno i bezbedno“.

Četvrta školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja promoviše i edukuje osnovce o primeni digitalnih tehnologija u učenju, kao i o načinima zaštite od zloupotreba tehnologija, počela je u Beogradu 16. aprila.

U takmičenju „Faca interneta“ učestvuje ukupno 25 škola iz pet gradova, a pobednički timovi iz svakog grada provešće edukativni vikend u Naučno istraživačkoj stanici „Petnica“, gde će se pripremati za finale koje će biti održano u Domu omladine u Beogradu, 22. maja, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.