U trendu

Italijanska donacija od 800.000 evra za zaštitu od poplava

Na području Loznice, Krupnja, Osečine i Kladova, zahvaljujući donaciji italijanske vlade od 800.000 evra završeni su infrastrukturni projekti usmereni ka zaštiti od poplava, rečeno je danas u Vladi Srbije.

Ti radovi su bitno uticali na unapredjenje bezbednosti i imovine i gradjana a izvedeni su zahvaljujući donaciji ukupno vrednoj 800.000 evra, rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

On je dodao i da je vrednost radova na realizaciji projekata u te četiri opštine „nešto manja od te sume“ i da će zahvaljujući tome moći da se urade i dodatni poslovi.

Blagojević je naveo i da je u prethodne dve godine, na oko 300 lokacija u Srbiji, uloženo više od tri milijarde dinara iz donatorskih sredstava u zaštitu od izlivanja reka i povećenje bezbednosti imovine i gradjana.

„U toku su i radovi na izgradnji nove infrstrukture i za to je namenjeno i sada se troši više od 70 miliona evra“, rekao je Blagojević dodavši da ponovo počinjemo da radimo jako važan posao koji je poslednji put bio radjen osamdesetih godina prošlog veka.

Zvanična obaveštenje o završenim radovima predstavnicima te četiri opštine uručio je ambsador Italije u Beogradu Djuzepe Manco.

Uručenju su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Vinćenco Amendola, koji boravi u poseti Srbiji

U opštini Krupanj, u sanaciju vodotoka Bogoštice, Čadjavice i Likorda, kao i obnovu rečnih obala i korita reke Likodra od Brezovičke oblasti do Krasave, ukupno je uloženo više od 222.000 evra.

Za realizaciju projekta obnove korita reke Štire koja protiče kroz Loznicu uloženo je 83.008 evra, dok je u opštini Osečina, u regulisanje pritoka reke Jadar investirano 164.994 evra.

U Kladovu, u korekciju oštećenog rečnog profila i korita pritoke reke Dunav  –  Velikokameničke reke uloženo je 170.897 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.