U trendu

Izletišta u Beogradu – gde za 1. maj?

Prvomajski uranak tradicionalno se u Srbiji obeležava u prirodi, a svi oni koji su tokom praznika ostali u Beogradu slobodno vreme mogu da iskoriste na jednom od brojnih gradskih izletišta.

Ada Ciganlija, Kosmaj, Košutnjak, Avala, Trešnja… sve su to mesta gde Beograđani, ali i gosti prestonice već tradicionalno uživaju za 1. maj.

“Među najpopularnijim i najposećenijim izletištem je svakako Ada Ciganlija koja je nabliža centru grada i gde najveći broj najmlađih sugrađana provedi prvomajski uranak“, rekla je Tanjugu Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Prema njenim rečima, Beograđani za 1. maj odlaze i na Avalu, Kosmaj … i time, na neki način, otvaraju letnju sezonu boravka u prirodi.

Kako kaže, tu su i Košutnjak, Topčiderska zvezda i mnoge druge lokacije koje pored samog boravka u prirodi nude i druge sadržaje.

Stanković ističe i da mnogi vole da praznik provedu na nekim drugim, alternativnim lokacijama poput Ade Međica, Ade Huje ili neke druge zelene površine koja je van centra grada.

Kaže i da je među atraktivnim lokacijama koje se opet vrćaju u modu i čuveno izletište Trešnja, kao i izletišta na prostoru opštine Surčin…

Ona je apelovala na građane da za tradicionalno prvomajsko roštiljanje i druženje koriste za to predviđena mesta.

“Naši sugrađani imaju tradiciju. Neka izletišta datiraju od pre mnogo godina i među našim sugrađanima se zna gde se to ide na piknik, gde se ide da se pravi roštilj…“, rekla je Stanković.

(Tanjug)

1 komentar
  1. djubrivoje

    ja na radnom mestu :’ (

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike