U trendu

Ja sam angažovao Vacića, nije se snašao

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je da je Miši Vaciću u utorak raskinut ugovor o delu koji je važio do kraja januara, prenose mediji u Srbiji.

“Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavlja. Očigledno da se nije snašao u državnoj upravi, u kojoj, da bi bila efikasna, mora da vlada timski duh, ali i disciplina, stroga hijerarhijska ustrojenost i jasna podela posla, ovlašćenja i odgovornosti“, naveo je Đurić.

U nastavku saopštenja navodi se:

“U periodu od dva meseca, više puta je bez moje saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i naša interna pravila službe. Očigledno je i da Vacić ne razlikuje status i ovlašćenja državnog službenika ili poziciju savetnika (direktora), koja uzgred ne postoji sistematizacijom radnih mesta, od lica angažovanog po osnovu privremenog ugovora o delu za obavljanje određenog posla. Poslovi kojima se Kancelarija bavi su dovoljno ozbiljni i osetljivi da bi se mogla tolerisati bilo kakva vrsta samovoljnih javnih istupa njenih službenika ili angažovanih lica. Najviše zbog toga, ali i zbog činjenice da je u predstojećem periodu smanjena potreba za daljim njegovim angažmanom na poverenim poslovima, Vaciću je danas raskinut ugovor o delu, koji je važio do kraja ovog meseca.“

“Vaciću je zato, poput mnogih drugih, pružena šansa. Primljen je i kolegijalno dočekan u timu odgovornih i posvećenih ljudi koji samopregorno rade na zaštiti interesa naše države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali je pokazao nedovoljnu spremnost da postane timski igrač. Vaciću želim sreću i uspeh u humanitarnom delovanju u našoj južnoj pokrajini, ali će tim poslom morati da nastavi da se bavi izvan Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, zaključio je Đurić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar