U trendu

Jablanović više ne predstavlja Srpsku listu?

Predstavnici Srpske liste obavestili su danas direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića o odluci da Aleksandar Jablanović više ne bude njihov predstavnik i za takvu odluku zatražili podršku Vlade Srbije i premijera.
Sa Đurićem u Beogradu su danas razgovarali zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, ministar za lokalnu samoupravu Ljubomir Marić, ministar za povratak Dalibor Jevtić i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

Oni su nakon razgovora sa Đurićem rekli novinarima da su jedinstveni u stavu da im Jablanović više nije predstavnik i da u tome imaju podršku i ostalih predstavnika Srpske liste i gradonačelnika srpskih opština.

Naveli su da je za takvu odluku uzrok Jablanovićeva samovolja, ali i neracionalno korišćenje sredstva.

„Lista Srpska nije videla skoro ništa od sredstava koja su pristizala i ništa od najavljenog nije realizovano“, kazao je Stojanović i rekao da nije čak ni otvorena kancelarija u Prištini.

Pojedini predstavnici Srba uputili su ove nedelje proglas u kojem se zahteva neodložno povlačenje Aleksandra Jablanovića sa svih funkcija u okviru Građanske inicijative Srpska lista.

Taj proglas su uputila tri predstavnika Srba u Vladi Kosova i devet gradonačelnika opština sa srpskom većinom, koji su deo Građanske inicijative Srpska. Proglas nije potpisao gradonačelnik Leposavića, koji je Jablanovićev otac.

Povodom tog zahteva Jablanović je, uz podršku šest srpskih poslanika u Skupštini Kosova, juče je rekao da nema nameru da podnese ostavku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar