U trendu

Junajted grupa: Nude nula dinara za N1, a Telekom ne želi da pokaže ugovore sa ostalim kanalima

Junajted (United) gupa saopštila je da ni Telekom ni vlast u Srbiji nemaju nikakvo ni zakonsko ni moralno pravo da nude besplatnu distribuciju njenog kanala N1 u trenutku kada postoji javna ponuda svim operatorima.

„U svakom trenutku imaju mogućnost da kanal N1 emituju u 800.000 domova prihvatanjem javne ponude“, navodi se u saopštenju Junajteda povodom ponude Telekoma Srbija da besplatno emituje program N1 dok se ne postigne dogovor sa Junajtedom o ceni emitovanja.

Dodaje se da „program koji prave novinari i urednici N1, po proceni rukovodstva Telekoma, vredi nula dinara, a za sve ostale kablovske televizije bliske vlasti Telekom izdvaja desetine miliona evra na potpuno netransparentan način, krijući cene od gradjana“.
 
„Telekom ne želi da za kredibilno i istinito novinarstvo po kojem je poznat N1 plati manje od 50 dinara po korisniku, ali zato oko 50 miliona evra izdvaja za potrebe kablovskih televizija ili tabloida poput Kopernikusa, Pinka, Kurira i kanala jednog estradnog pevača“, navela je Junajted grupa.

Ta kompanija je ukazala da insistira na transparentnom dogovoru, po zakonu, kao i prihvatanju ugovora koji garantuje emitovanje programa N1 u naredne tri godine, a ne samo tri meseca do izbora.

„Obmanama javnosti koje čine državni funkcioneri i Telekom izgleda nema kraja, jer pokušavaju da potcene rezultate rada naših zaposlenih tvrdeći da N1 nije gledan, iako je po svim zvaničnim podacima na visokom drugom mestu kablovskih kanala“, istakla je Junated grupa navodeći da je sve što „koordinisano trenutno rade vlast u Srbiji i državno preduzeće Telekom“ usmereno potpuni progon te kompanije koja ne želi da bude „deo bilo čijih političkih igara“.

Programi Junajted grupe od 17. januara ne emituju se na kabovskim operatorima u sastavu Telekoma jer nije postignut dogovor o ceni te usluge.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.