U trendu

Krupanj: Drugarici sipali otrov u vodu, roditelje šokirale kazne od škole!

Jedna učenica osnovne škole u Zavlaci kod Krupnja imala je ove nedelje puno sreće jer je mogla da se otruje i posledice bi bile tragične.

Ona je, ni ne znajući šta su joj četvorica „drugova“ u školi uradila, popila vodu iz flašice u koju je prethodno sipan preparat za izbacivanje parazita iz stoke.

Devojčica, inače osmak, na vreme je, već posle prvog gutljaja uvidela da nešto nije u redu i pljunula je vodu i tako izbegla trovanje.

Prema rečima Sandre i Milana Pantelića iz Donjih Brezovica, inače roditelja devojčice, dečaci su razrednoj rekli da su u flašici rastvorili kredu ne priznavši da su prethodno kupili ovaj preparat, prenose Večernje novosti.

„Žena koja radi kao čistačica u školi našla je u slivniku kesicu ‘velenizola’, što joj je bilo sumnjivo i odnela je u zbornicu. Direktor škole je tada odreagovao. Pozvao je na razgovor učenike koji su kupili otrov i oni su posle pola sata priznali šta su uradili, a zatim su potpisali izjave. Mi smo za to saznali tek posle šest dana kada su nas pozvali u školu. Bili smo zgroženi i uplašeni, jer naše dete je moglo da bude otrovano“, kažu Pantelići koji su slučaj prijavili policiji u Zavlaci.

Direktor škole ih je, kako tvrde, uveravao da će dati sve od sebe da počinioci budu kažnjeni i premešteni u drugu školu.

Pre tri dana je, po rečima Pantelića, u školi održana sednica Nastavničkog veća, na kojoj je izglasano da nestašnim đacima budu samo smanjene ocene iz vladanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.