U trendu

Ljajić: Još nije bilo formalnog zahteva za puštanje na privremenu slobodu Mladića

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da još nije bilo formalnog zahteva za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića, kao i da je u nadležnosti Ministarstva pravde Srbije sve u vezi sa davanjem garancija Vlade.

„Još nije bilo formalnog zahteva i to radi Ministarstvo pravde Srbije“, rekao je Lajić novinarima u Beogradu komentarišući navode medija da će odbrana Mladića zbog lošeg zdravstvenog stanja tražiti puštanje na privremenu slobodu i lečenje u Srbiji.

On je rekao da je Vlada Srbije u svim dosadašnjim takvim slučajevima davala pozitivan odgovor odnosno garancije, ali da je iz Haga uglavnom stizao negativan odgovor zato što Haški sud smatra da je holandsko zdravstvo odlično opremljeno i sposobno za pružanje medicinske pomoći.

„Ne treba stvarati prevelika očekivanja, jer su šanse za privremeno puštanje na slobodu na minimumu“, rekao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Navodeći da govori uopšteno, Ljajić je kazao da je država dala garancije svakom od haških optuženika čija odbrana je tražila privremeno puštanje na slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.