U trendu

Lončar: Država učinila sve da se reši problem imovine KBC Dragiša Mišović

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da su država i Kliničko-bolnički centar „Dragiša Mišović“ učinili sve da se reši problem imovine te beogradske bolnice.

On nije želeo da komentariše najavu da će izvršitelji u iduću sredu, 12. jula, doći u KBC „Dragiša Mišović“ kako bi, kako su najavili, popisali imovinu.

„Da sačekamo sredu. To je, ipak, na sudu. Ja ne želim da se mešam u rad suda. Uložena je žalba. Mi to ne možemo ni da usporimo, ni da ubrzamo“, rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Beogradski mediji preneli su da će izvršitelji 12. jula ući u Kliničko-bolnički centar „Dragiša Mišović“ kako bi popisali stvari i obeležili ih markicama, što je prvi korak pred plenidbu imovine.

Čitav problem nastao je zbog spornog placa od 12 ari koji, kako je ranije objašnjeno, bolnica nikada nije koristila.

Doneta je pravosnažna presuda da bolnica mora naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC „Dragiša Mišović“ u blokadi već duži period.

Plac od 12 ari u Kronštatskoj ulici broj 5 pripadao je Simonidi Tanasijević do 1960. godine, kada ga je država nacionalizovala. Tri godine kasnije KBC „Dragiša Mišović“ je kupio to zemljište od opštine Savski venac i isplatio ga u tri rate. Bolnica, medjutim, odavno ne gazduje tim placem. Ona ga je prodala Domu časnih sestara, a one 1992. godine preduzeću „Koling“, koje je 2012. godine zbog duga od 24 miliona evra otišlo u stečaj.

Bolnica je do sada Simonidi Tanasijević isplatila tri miliona dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.