najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na sudu mora da dokazuje da nije zvao Avganistan

Meštanin sela Brdjani kod Gornjeg Milanovca Miloš Bradonjić (52) sprema se da na sudu dokaže da sa mobilnog telefona ne zove Avganistan i satelit zbog čega su mu stigli ogromni računi.

Bradonjić je kategoričan da njegova četvoročlana porodica nikada sa mobilnog nije pozvala bilo koga u inostranstvu, jer nikoga i nemaju, a telefon je uvek kod njega i nije moguće da ga neko zloupotrebi.

Kako je izjavio za agenciju Beta za skoro tri godine koliko koristi paket Telekoma “Boks 4” stalno je plaćao beznačajna prekoračenja od ugovorene cene, ali su računi “eksplodirali” krajem godine.

“U oktobru mi je stigao račun na skoro 7.000 dinara, a za novembar 5.000 dinara i tražio sam listing jer sam siguran da ne prelazim odobreni iznos i kada sam ih dobio, pomislio sam da se neko šali” kaže Bradonjić.

Na listinzima je pisalo da je obračun izvršen na osnovu poziva odredjenih brojeva u Avganistanu i satelitu, što odbacuje kao “čistu ludost”.

Usledila je žalba koja je odbijena, zatim obraćanje Zaštitniku gradjana Saši Jankoviću koji ga je uputio na Uniju potrošača ili sud, a Potrošačkom savetniku poslao je svu dokumentaciju, očekujući odgovore.

“Ovo ću isterati do kraja jer Telekom neće da udje u suštinu i da utvrdi ko u moje ime i odakle zove Avganistan i satelit”, rekao je Bradonjić.

Iz Telekoma je stigao odgovor 30. decembra da se njegov pretplatnički broj, kao i serijski broj kartice i telefona poklapaju sa svim pozivima i “da im je žao što nisu u mogućnosti da prigovor prihvate kao osnovan”.

(Beta)

1 komentar
  1. neregistrovan

    Telekom radi šta hoce i tu nema pomoći. Pre nekoliko godina sam imao isti problem i obijao sam sva vrata, čak sam se obratio i poslanicima Parlamenta i uvek sam dobijao odgovor da ne može tu ništa da se uradi i upućivali me na sud. Posle više meseci uzaludnog pokušavanja, odustao sam, ali zato sam dobio tužbu od Telekoma, gde sam morao, pored nepostojećeg duga, da platim i zateznu kamatu. Nisu prihvatili to da u Telekomu neki ljudi svojim prijateljima omogućavaju besplatne pozive prema inostranstvu, a to knjiže drugima koji su nedužni. Šta sam mogao, platio sam, a sa Telekomom prekinuo svaku saradnju, ali briga njih, imaju dovoljni klijenata za pljačku. Po tome se vidi da je Telekom iznad države i da država tu ne može ništa da učini.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike