U trendu

Nacionalni stadion gradi se u Surčinu

Novi, nacionalni stadion biće izgrađen u Surčinu. Ovu odluku donela je Vlada Republike Srbije pošto je usvojen plan izrade Prostornog plana posebne namene po kojem će se novo, moderno fudbalsko zdanje graditi u ovoj prigradskoj opštini.

– Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja Prostornog plana jeste realizacija nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi bio multifunkcionalnog karaktera i omogućavao organizovanje međunarodnih utakmica najvišeg značaja – kaže se u odluci.

Ono što sada predstoji, posle prvog, svakako i najvažnijeg koraka, jeste izrada nacrta Prostornog plana, a rok za završetak je devet meseci. Plan će se zasnivati na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, rezultatima dosadašnjih istraživanja i važećim dokumentima.

Za izradu plana, koji će sadržati detaljnu razradu, kao i pravila uređenja, građenja i korišćenja ovog područja, biće izdvojeno 23.600.000 dinara. Kada bude završen Prostorni plan on će biti izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u sedištu jedinice lokalne samouprave koja obuhvata Prostorni plan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.