najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nagrade Jug Grizelj uručena novinarki Tamari Skrozzi

Nagrada “Jug Grizelj”, koja se dodeljuje za najviše domete u istraživačkom novinarstvu u službi razvijanja prijateljstva medju ljudima i uklanjanja granica medju narodima, uručena je danas u Beogradu novinarki nedeljnika Vreme Tamari Skrozza.

Kako se navodi u obrazloženju, nagrada je dodeljena Tamari Skrozza jer se godinama bavi temama od suštinskog značaja za Srbiju i “drži se onoga što je svima vidljivo, a često skrajnuto”.

“Tamara Skrozza mogla je da dobije ovu nagradu i pre godinu dana i pre pet i 10 godina. Direktna i bespoštedna, ne propušta nešto što bi proletelo ispod radara”, kazala je članica žirija Antonela Riha.

Tamara Skrozza kazala je da je nagrada “Jug Grizelj” za nju najznačajnije priznanje.

“Nagrada mi je dodeljena kada sam mislila da se predam i dignem ruke od svega. Ova nagrada me obavezuje, čovek ne sme da odustane, moramo dalje. Nagradu nije ukaljao ni obeščastio nijedan dobitnik. Ovo je obaveza da ostanem čista u ovom vremenu zla. Nadam se da će ono čime se bavim i način na koji se bavim doprineti da živimo u koliko-toliko pristojnoj državi i da mediji neće biti ono čega se stidimo”, kazala je Tamara Skrozza.

Odluku o laureatu za 2015. godinu većinom glasova doneo je žiri Fonda u sastavu Lila Radonjić, Snježana Milivojević, Nebojša Grujičić, Elena Krstanović-Grizelj i Antonela Riha.

Fond “Jug Grizelj” osnovali su 1991. godine Grizeljevi prijatelji i kolege: Slavoljub Djukić, Milan Milošević, Dušan Simić, Stevan Nikšić i Aleksandar Nenadović i uz podrsku porodice Juga Grizelja ustanovili godišnju novinarsku nagradu koja nosi njegovo ime, u želji da sačuva uspomenu na tog uglednog beogradskog i jugoslovenskog novinara, kolumnistu, analitičara, reportera i filmskog scenaristu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike