U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 11. januar 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 11. januar najviše pišu o odluci Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) da budu održani samo beogradski izbori, o tome da Slovenija na osnovu sukcesije od Srbije traži povraćaj više od 300 umetničkih dela, kao i o otpuštanju trudnica i porodilja u Er Srbiji.

ALO – Pod naslovom „Patrijarh sprečio puč u Crkvi“ list piše da je „patrijarh SPC Irinej sprečio puč mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija“. List piše o odluci SNS-a da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora u tekstu „SNS satima raspravljao“.

BLIC – „Nema vanrednih izbora, SNS od srede u kampanji za Beograd“ o odluci Predsedništva SNS-a da budu održani samo izbori za Beograd. O ubijanju zaštićenih životinjskih vrsta pod naslovom „Otrovano 50 divljih životinja za mesec dana“.

VEČERNJE NOVOSTI – O tome da na osnovu sukcesije vlasti u Ljubljani od Beograda traže 313 umetničkih dela i predmeta iz zbirki muzeja i državnih ustanova „Traže nam 200 slika, avione i filmove“. List piše da Srbija voz za medjunarodne polaske uredjuje stanicu Topčider „Voz ka Baru će ići sa trošnog ‘Topčidera'“. List objavljuje razgovor sa monahinjama iz Crkve uspenja presvete Bogorodice u Djakovici „U obruču mržnje molile smo se i za Albance“.

DANAS – Pod naslovom „U Er Srbiji nema mesta za trudnice i porodilje“ o novoj sistematizaciji u toj kompaniji i porukama šefova tog preduzeća kao dokazu da je odluka o otpuštanju stjuardesa sistemska. O predstojećoj poseti Beogradu govori predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregord „Saslušaćemo obe sukobljene strane“.

INFORMER – „Srbija neće u EU ni 2025“, list piše o tome da „Srbija neće postati članica Evropske unije ni po isteku roka od sedam godina“. List piše o odluci SNS-a da ne budu raspisani vanredni parlamentarni izbori u tekstu „Konačna odluka SNS: U martu samo lokalni izbori u Beogradu“.

KURIR – „SNS podržao Vučića: Nema vanrednih parlamentarnih izbora“ o odluci da budu održani samo lokalni izbori u Beogradu. U tekstu „Hteli su sve da nas pobiju u Vili Mir“ list piše o ispovesti Marije Milošević ćerke bivšeg predsednika SRJ i šefa SPS Slobodana Miloševića.

POLITIKA – „Izbori samo u Beogradu“ o odluci Predsedništva SNS-a. „Volonteri u sudovima biće plaćeni“ o tome da je Ministarstvo pravde raspisalo konkurs za 160 pripravnika, kao i da će volonteri u sudovima i tužilaštvima biti plaćeni za svoj rad.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Putin u tajnoj poseti Kosovu“ list piše o poruci predsednika Rusije Vladimira Putina u kojoj kaže da će „uvek podržavati teritorijalni integritet Srbije“. „Američka crna lista Srba“ o državljanima Srbije kojima je odbijen ulazak u SAD, medju kojima se našao i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.