U trendu

Naslovna strana za petak, 26. maj 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najčešće pišu o kradji 40 strana Knjige žalosti iz Kuće cveća u Beogradu, kao i reagovanju Srbije na izveštaj NATO-a.

ALO –  „Edi Rama kao Di džej Krmak“, o odevnoj kombinaciji albanskog premijera Edija Rame u Briselu na večeri visoke predstavnice EU Federike Mogerini sa premijerima Zapadnog Balkana. „Vučić pokrenuo novi Fijat 500 L“, o novom „Fijatu 500L“ iz fabrike u Kragujevcu.

BLIC  –  U „Za masne plate ćute na pljačke u NIS-u“ list navodi da je „razotkrio“ mahinacije u naftnom gigantu. List piše i da „Direktor BIA prelazi u Vučićev kabinet“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ukradeno 40 strana iz knjige žalosti?!“, list piše da je ukradeno 40 stranica sa posvetama državnika povodom smrti Josipa Broza Tita. „Srbija ne da imunitet za graničare EU“, list piše da je odbijen zahtev Brisela da se osoblju Fronteksa omogući diplomatski status u Srbiji. „Linija Beograd – Peking preko Praga od jeseni“, list navodi da se linija koja povezuje Srbiju i Kinu može očekivati u septembru.

DANAS  –  „Narodna banka u društvu prevarenih sa Bangladešom“, list piše da je Narodna banka Srbije dobila račun sa lažnog mejla i prevarantu poslala 175.000 evra. „Ćorović: Nemam objašnjenje za nastup Jankovića“, kaže aktivistkinja za ljudska prava i članica predsedništva Pokreta slobodnih gradjana Aida Ćorović povodom javnog nastupa lidera tog pokreta Saše Jankovića prema novinarki N1.

INFORMER  –  „Zapada odlučio: Haradinaj će biti premijer“, list navodi da je u vrhu SAD, EU i NATO odlučeno da na lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj bude kosovski premijer.

KURIR  –  „Kad dodjem na vlast oteraću Broza u Zagreb pored Stepinca“, kaže za list lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešlj.

POLITIKA  –  „Srbija oštro reaguje na izveštaj NATO-a“, delegacija Srbije uložiće na sednici parlamentarne delegacije NATO-a u Tbilisiju amandmane na izveštaj britanskog poslanika Ričarda Beniona. „Na aukciji ukradene strane iz ‘Knjige žalosti’ za Tita“, iz Kuće cveća isečeno je i ukradeno 40 strana na kojima su zapisi i potpisi poznatih svetskih državnika povodom smrti Josipa Broza Tita, a deo te kolekcije biće 3. juna na aukcijskoj prodaji u Malagi u Španiji.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Vuk oprao 2.000.000 evra u kampanji“, o finansiranju predsedničke kampanje Vuka Jeremića. „Vučić vozi kao Flojd“, o novom „Fijatu 500L“. „Čovek-heroj“, o čoveku koji je dao organe i spasao tri života.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.