U trendu

Naslovna strana za sredu, 11. april 2018. godine

Beogradski listovi naslovne strane izdanja za sredu, 11. april, posvetili su formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu i poruci iz Evropske unije da će ona nastati u skladu sa kosovskim zakonima, a pišu i o razlozima za preuzimanje aerodroma u Nišu i ukidanju penala za odlazak u penziju.

ALO – List piše da „Jedemo hranu kao iz horora“. „Uništiće svet za 24 sata!“ – o tome da su SAD i Rusija na ivici oružanog sukoba u Siriji koji može dovesti do planetarne katastrofe.

BLIC – „Udovičić dao 572.000 evra za master plan koji ne postoji“, o tome da Evropska univerzitetska sportska asocijacija nije izradila master plan za Univerzijadu u Beogradu. „Karleuša saslušana zbog MMR vakcine“, o istražnom postupku protiv javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji. „U zatvoru 34 bahata vozača“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Novi sukob vratio bi ceo Balkan vek unazad“, o sastanku srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Mostaru. „Evropa gura ZSO po Tačijevom ustavu“, o tome da je Brisel podržao stav Prištine o ZSO suprotno Briselskom sporazumu. „Ukidaju penale za ranu penziju“, list piše da će na jesen parlament suspendovati kaznene poene za one koji odlaze u penziju po godinama radnog staža.

DANAS – „Niški aerodrom žrtva zbog prištinskog“, list piše da aerodromom u Prištini upravlja francuska firma u kojoj udeo ima koncesionar beogradskog aerodroma „Vansi erport“. Pod naslovom „Gde su informacije srpskih službi o ubistvu Ivanovića“, list piše o istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića i obećanjima predsednika. „Berlin pojačava pritisak na Beograd“, o stavovima analitičara povodom sastanka predsednika Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

INFORMER – „Preti svetski rat“ – o sukobu velikih sila oko Sirije. „Tači laje, Amerika ujeda“, list navodi da Vašington putem kosovskog predsednika Hašima Tačija poručuje Srbiji ili da mirno preda Kosovo ili će imati pakao. Pod naslovom „34 vozača u zatvoru zbog brzine i pijanstva“ list piše o primeni novog zakona u saobraćaju.

KURIR – Pod naslovom „Počinje treći svetski rat“ list piše da rat u Siriji koji traje šest godina i u kome učestvuju i vojne sile SAD, Rusije, Turske, Izraela i Irana, izmiče kontroli.

POLITIKA – „Ima li Tramp plan za Siriju“, o tome da je predsednik SAD nagovestio akciju protiv Asada što bi moglo da dovode do sukoba izmedju Amerike i Rusije. „Kosovo otkriva diplomatsku kancelariju u Atini“, saznaje list. Pod naslovom „Vučićeva medjunarodna ofanziva“, list piše o diplomatskoj ofanzivi za rešavanje pitanja KiM. „EU: formiranje ZSO po kosovskim zakonima“, o formiranju Zajednice srpskih opština. „Glava Gagarina uklonjena sa spomen obeležja“, o sudbini spomenika posvećenog astronautu Juriju Gagarinu na Novom Beogradu.

SRPSKI TELEGRAF –  „Srbija se sprema za treći svetski rat“, za taj list je kazao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić komentarišući napetu situaciju u Siriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.