U trendu

Naslovna strane za četvrtak 18. jul 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 18. jul najviše pišu o rezultatima i mogućim posledicama nedavne posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, o izjavi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o potrebi Prištine za nabavkom naoružanja, o napadu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na novinarku „Danasa“ Snežanu Čongradin i o drugim temama.

ALO – „Albanci odbili plan plus Haradinaj kupuje oružje“, list prenosi izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o potrebi Prištine za nabavkom naoružanja. Pod naslovom „Upucao zeta koji mu divljao po dvorištu“, o ubistvu kod Smedereva.

BLIC – „Makron imenuje izaslanika za Zapadni Balkan“, o koracima francuskog predsednika Emanuela Makrona u rešavanju kosovske krize. „Kuzmića operisali dva sata, bolje je“, o oporavku košarkaša Crvene zvezde Ognjena Kuzmića nakon saobraćajne nesreće.

VEČERNJE NOVOSTI – „Haradinaj raketama potkopava Makrona“, o izjavi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o nabavci naoružanja. „Neke privatne škole gore i od večernjih“ o rezultatima male mature.

DANAS – O osudama napada lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na novinarku Snežanu Čongradin „Šešelj je opasan politički klovn“. Sagovornici tog lista o budućoj ulozi Pariza u pregovorima Beograda i Prištine „Makron u rešenju za Kosovo neće nastupati bez Merkel“. „Vučić me molio da ga ne spominjem u kolumni“, odgovor novinara i kolumniste Žarka Jokanovića na prozivku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

INFORMER – „Haradinaj traži rat“, list prenosi izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o nabavci naoružanja.

KURIR – Pod naslovom „Drugarska se pesma ori“, list donosi tekst sa omladinske radne akcije Ribariće – Novi Pazar 2019.

SRPSKI TELEGRAF – „Tramp pravi samit o Kosovu“, list piše da predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači idu na sastanak u SAD.

POLITIKA – „Makronova poseta zaljuljala takse“ o navodima da bi kosovske takse na srpsku robu mogle biti ukinute tokom septembra. „Inkluzija u školama već deset godina bez asistenata“ o tome da je Ministarstvo prosvete tek u junu započelo izradu pravilnika kojim će se regulisati rad predagoških asistenata djacima sa invaliditetom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.