U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 16. avgust 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 2. avgust, pišu o Kosovu i Metohiji, sahrani ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, o porukama članova opozicionog Saveza za Srbiju, kao i o drugim političkim i ekonomskim temama.

DANAS  –  „Sever Kosova – priče o pripremi autonomije“, o polemika povodom upozorenja arhimandrita Save Janjića o mogućim dogovorenim incidentima na Kosovu i Metohiji. „Djilas: Svima nam je nudjeno na pridjemo SNS-u“, o porukama lidera opozicije sa skupa u Šapcu – da nije ni levičarski, ni desničarski, već državotvorni.

ALO  –  „Još je mnogo posla pred Veselinom“, komentar predsednika Srbije Aleksandra Vučića na rasporedjivanje dosadašnjeg načelnika beogradske policije Veselina Milića za pomoćnika direktora policije. „Odakle ti lova, Zorana?“, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke darko Glišić optužuje ministarku Zoranu Mihajlović za bogaćenje na javnoj funkciji.

BLIC  –  „Razgraničenje i podela Kosova opet na stolu“, o novom razgovoru zvaničnika Beograda i Prištine koji se očekuje u septembru. List piše da je „vrh SNS ljut, o Zorani će raspravljati na sednici“ jer im je „dosta soliranja“ ministarke Zorane Mihajlović. O sahrani ubijenog advokata Dragoslava Miša Ognjanovića: „Sinu pred ubistvo rekao: Advokati se nikad ne odmaraju“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Olakšan prelazak granice“, o sporazumu o saradnji Srbije i Crne Gore. List piše i da bi „Slovenija Ljotića da šalje u Srbiju?“. „Traže veće cene zbog rupe od 100 miliona evra“, o tome zašto „Putevi“ opet prizivaju poskupljenje putarine.

INFORMER  –  „KFOR potvrdio: Sprema se podela Kosova“, Informer zaključuje da se priprema secesija severa Kosova i Metohije, pošto su NATO čelnici saopštili da će sprečiti svako nasilje u slučaju podele, „Mišu ispratili i muzičari“, o sahrani advokata Dragoslava Miša Ognjanovića, „Srbi ukrali krune švedskih kraljeva?“ o sumnjama da su za pljačku dragocenosti iz katedrale u Švedskoj odgovorna banda „Pink pantera“.

KURIR  –  „Pucali i prebili Darka Lazića“ o napadu na pevača koji se desio sinoć u naselju Umčari, „Amerika prvi put želi rešenuje za KiM“ izjave Aleksandra Vučića o mirnom rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji

POLITIKA  –  „Ulazak u Savez za Srbiju neće pocepati Dveri“, za list kaže lider pokreta Dveri Boško Obradović. List piše da su „Povišice (plata i penzija) moguće i bez rebalansa budžeta“. „Vučić: Mrzitelji crkve postali su bogoljupci“, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pitanju Kosova i Metohije.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Slobina zadnja ponuda Amerima za Kosovo“ tekst u kom ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi da je Slobodan Milošević ponudio da udje u NATO kako bi se izbeglo bombardovanje. „Englezi vrbovali političare da iscepaju Srbiju“, sagovornici lista upozoravaju da britanske špijunske službe povećavaju svoje prisustvo na Balkanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.