U trendu

Naslovne strane za petak, 16. mart 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od petka pišu o otkrivanju narkotika u školi u Čačku, o protivljenju Moskve stvaranju vojske Kosova, o odluci Londona da protera 23 ruske diplomate kao i o brojnim drugim aktuelnim društveno-političkim temama.

ALO  –  U tekstu „Dinar druga najbolja valuta u svetu“ list piše o oceni američke agencije „Blumberg“. List piše i da se „400 Rusa probija do Banjaluke“, list navodi da uprkos zabrani „Noćni vukovi“ dolaze u Banjaluku.

BLIC  –  Pod naslovom „Pritisak na Srbiju da pusti Kosovo u Unesko“ list piše da Priština uz snažno lobiranje Zapada radi na prijemu Kosova u Interpol i da su već u toku pripreme za kandidaturu za prijem u Unesko 2019. godine. „Prvo sa Vučićem o rekonstrukciji“, za list kaže premijerka Srbije Ana Brmbaić.

VEČERNJE NOVOSTI  –  List piše o otkrivanju narkotika u školi u Čačku pod naslovom „U ‘parku znanja’ paketi droge deci na izvolte“. Pod naslovom „Rusija ruši vojsku Kosova“ list piše da se Moskva protivi stvaranju vojske Kosova.

INFORMER  –  „Putin: Dalje prste od Srbije“, o poruci portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da Rusija neće dozvoliti nikakvo ponižavanje Srbije.

KURIR  –  „Morbile i dalje seju smrt“, o novim žrtvama malih boginja u Srbiji. List piše i da su „ministri i poslanici naručili 6.500 flaša vina“.

DANAS  –  Pod naslovom „Srbija ignoriše preporuke za borbu protiv korupcije“, list piše da Beograd nije ispunio nijedan od 13 predloga Saveta Evrope iz 2015. godine. O ostavci poslanice Dosta je bilo Ljupke Mihajlovske na sve funkcije u toj stranci „DJB-u želim da se vrati na raniji nivo“. Pod naslovom „Da li će predsednik svedočiti o likvidaciji Slavka Ćuruvije“ list piše da bi na narednom glavnom pretresu u slučaju ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa sud trebalo da odluči o svedocima odbrane.

POLITIKA  –  „Tereza Mej ujedinila Zapad protiv Rusije“ list piše o odluci Londona da protera 23 ruske diplomate zbog afere „Skripalj“. List piše da će srpski poslanici nadgledati izbore u Rusiji kao i o tome da „Rušenje potpornog zida ne ometa radove na auto-putu kroz Grdeličku klisuru“. List piše i da će „Spomenik Petru Prvom uskoro u Novom Sadu“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Zorana prva na spisku Legije i Zvezdana“, o izjavi lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da je Srbija prepuna špijuna i da se treba obračunati sa njima uz podršku Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, osudjenih na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.