U trendu

Naslovne strane za petak, 24. maj 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak pišu o razgovoru predsednika Srbije Aleksandara Vučića i bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera u okviru simpozijuma zajednice „World Minds“ u Beogradu, o izjavama narodnih poslanika o sudiji Apelacionog suda u Beogradu Miodragu Majiću i nezgodi koju je sa državnim avionom imao minister spoljnih poslova Ivica Dačić.

ALO  –  „Kazna za šetnju Budvom u kupaćem 600 evra“, list piše o nacrtu odluka te opštine o komunalnom redu.

BLIC  –  „Srbiji mesto u EU, ključ je rešenje Kosova“, list piše o panelu na kojem su učestvovali Vučić i Šreder. „Majka i bliznakinje umrle od gladi“, list piše o smrti srpskih državljanki u Beču.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Drama Dačića nad Grčkom“, list piše da se avion Vlade Srbije u kojem je bio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokvario na nebu iznad Grčke, kada se vraćao iz Somalije. „Prosečna penzija biće veća za 1.300 dinara“, list piše o najavljenom usvajanju švajcarskog modela uskladjivanja penzija. 

DANAS  –  „Poslanici SNS vredjaju sudiju, smeta im i Danas“, list piše o izjavama poslanika SNS-a o sudiji Miodragu Majiću. „Zašto je cena Vladinog aviona tajni podatak“, list piše o nabavci aviona od strane Vlade Srbije i navodi da javnost „nije uspela da sazna od koga je i pod kojim uslovima kupljen“.

INFORMER  –  „Nepristojna ponuda EU: Kopaonik za Kosovo“, list piše da je iz Brisela, Berlina i Pariza diplomatskim putem stigla poruka da je EU spremna za razgraničenje ali samo tako da se „granica“, sa pola Kopaonika pomeri u podnožje Kopaonika.

KURIR  –  „Dačić ima deset života“, list piše o kvaru na državnom avionu kojim se ministar spoljnih poslova Ivica Dačić vraćao u Srbiju iz Somalije, a da je prethodno bio u predsedničkoj rezidenciji u Mogadišu ispred koje je eksplodirao automobil bomba.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Dačić mačka“, sa nadnaslovom i podnaslovom „ministar sa devet života“ i „preživeo i kvar na avionu“, list piše o nezgodi ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa državnim avionom.

POLITIKA – „Ofšor plaćanje nije uvek pranje novca“, list piše da se preko ofšor kompanija „najčešće obavlja promet sa glavnim spoljnotrgovinskim partnerima firmi iz Srbije i stranim invetsitorima“. „Od uvodjenja e-recepta povećana potrošnja lekova“, list navodi da je u prva dva meseca ove godine izdato 6,24 odsto više recepata u odnosu na isti period 2018. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.