U trendu

Naslovne strane za sredu, 10. jul 2019. godine

Dnevne novine naslovnim stranama izdanja za sredu, 10. jul pišu o godišnjici genocida u Srebrenici, o tvrdnjama opozicije da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović falsifikovao fakultetsku diplomu, i o odnosima Srbije i Bugarske povodom izjave bugarskog premijera Bojka Borisova o kosovskoj nezavisnosti i drugim temama.

ALO – „Putin i Makron prave novi plan za Kosovo“, list piše o ulozi velikih sila u rešavanju kosovskog pitanja. „Nektar pokreće organsku proizvodnju na 114 hektara“, o organskoj plantaži koju je kompanija Nektar otvorila u Vladičinom Hanu.

BLIC – „Slučaj Bitići i paljenje ambasade kroje odnose Srbije i SAD“ o sutrašnjem početku sudjenja petorici policijskih generala.

VEČERNJE NOVOSTI – „Beograd da prizna i genocid u Srebrenici“ o tome da jača struja u Evropskoj uniji koja afirmiše tu opciju. „O imovini SPC odluka tek na jesen“ o tome da crnogorski zakon o verskim slobodama još nije na dnevnom redu. „Haradinaj hoće Kulu i Čakor“ o demarkaciji Kosova sa Crnom Gorom.

DANAS – „Ostavka ili smene logične, ali ne u Srbiji“ o sumnjama i tvrdnji opozicije da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović falsifikovao fakultetsku diplomu. Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govori za taj list „Vlasti u Beogradu prećutno ili direktno podržavaju srebrenički genocid“. „Kazna zbog objave slike ovaca na Fejsbuku“ o nesvakidašnjoj presudi u Mladenovcu povodom objave na Fejsbuku.

INFORMER – „Šutanovac: Boško je zec koji trči ispred kerova na trkama“, list piše o izjavi bivšeg predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca. „Zbog NATO srpska deca umiru od raka“, list navodi da prema podacima stručnjaka srpska deca „dva puta više oboljevaju od malignih bolesti od vršnjaka u Evropi“.

KURIR – „Legija stranaca čuva Makrona“, list piše o poseti predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji 15. jula. „Policajac pao sa 21 kg droge“, o hapšenju policijskog službenika u Preševu zbog trgovine drogom.

POLITIKA – Autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića za taj list „Elita i plebs“. „Beograd i Sofija izgubljeni u prevodu“ o tome da je bugarski premijer Bojko Borisov kazao da je stavljena tačka na nesporazum  Srbije i Bugarske povodom njegove izjave o kosovskoj nezavisnosti. „Minimalac nikako da dostigne potrošačku korpu“ o tome da sindikati smatraju da minimalnu cenu rada treba izjednačiti sa potrošačkom korpom.

SRPSKI TELEGRAF – „Zapad pokrenuo operaciju ‘Omča'“, list navodi da je zapad navodno pokrenuo akciju pod nazivom „Omča“ sa ciljem da ruši vlast u Srbiji. O izjavi bivšeg predsednika DS-a Dragana Šutanovca o lideru Dveri Bošku Obradoviću list piše pod naslovom „Boško je zec koji trči ispred kerova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.