U trendu

Naslovne strane za sredu, 23. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranicama izdanja za 23. oktobar, pišu o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s nemačkim ministrom privrede Peterom Altmajerom, državnom finansiranju Crvene zvezde i Partizana, o novom izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju.

ALO  –  „Evo tačno u dinar koliko su su dobili Zvezda i Partizan!“, o tome koliko novca od države su dobila ta dva kluba. „Sberbanka mi je ukrala 120.000!, tvrdi poljoprivrednik Milan Damjanović.

BLIC  –  „Tramp zahteva da priznamo Kosovo“, o navodnoj poruci koju je predsednik SAD poslao predsedniku Srbije preko svog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora u Berlinu. Pod naslovom „Pet razloga zbog kojih bi ‘Folskvagen’ došao u Srbiju“, list objavljuje njihovu analizu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  “ ‘Pancir’ naš adut u rukavu“, najava da bi Srbija mogla da dobije PVO sistem iz Rusije. „Posao za 1.100 radnika, plata čak 1.700 evra“, o nemačkoj firmi u Pančevu i poseti ministra privrede Altmajera.

DANAS  –  „Bugari Nemcima daju 260 miliona, Vučić nudi više“, za izgradnju „Folksvagenove“ fabrike. „Bilčik će biti trezveniji od Mekalistera“ – o novom izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju.

INFORMER  –  „Država Zvezdi i Partizanu dala 37.800.000 evra“, o tome koliko je država dala novca tim klubovima. „SPC: Patrijarhu rade o glavi!“, o medijskim navodima o srpskom patrijarhu Irineju.

KURIR  –  „EU će tražiti da priznamo Kosovo!“, o navodima predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Lideri SzS traže da Bastać leti iz saveza – Djilas ga štiti“, o situaciji u Savezu za Srbiju pošto je Marko Bastać pokušao da unese u Srbiju oko 12.000 evra koje nije prijavio carini.

POLITIKA  –  „Nemačke investicije menjaju sliku Srbije“, o sastanku predsednika Srbije i nemačkog ministra. „Nije lako ući u EU, ali je moguće“ intervju s novim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirom Bilčikom. „Zvezdi i Partizanu za pet godina od države blizu 4,5 milijardi dinara“ o davanjima države tim sportskim društvima.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Sramna ucena EU – Brisel pritiska Vučića da se odrekne Erdogana“, piše list. „Djilas u dilu sa dva člana komisije!“, list piše da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas jednom članu Etičkog odbora, koji odlučuje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, dao pare, a da je drugom obećao unapredjenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.