U trendu

Naslovne strane za subotu, 14. decembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 14. decembar, najviše pišu o akciji blokade zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) koju je organizovao opozicioni Savez za Srbiju, o rezultatima medjupartijskog dijaloga uz posredstvo evropskih parlamentaraca i o priznanju krivice košarkaša Milana Gurovića za nasilje u porodici.

DANAS  –  „Blokada RTS-a zbog osam godina ćutanja“ o akciji Saveza za Srbiju koji je blokirao zgradu Radio-televizije Srbije. „Naši djaci po izostancima prednjače u svetu“ o tome da se učenici iz Srbije visoko kotiraju u PISA studiji po odsustvovanju sa nastave.

BLIC  –  „Oni su dužni milione evra za porez i nikom ništa“ o dugovanjima za porez nekih od najbogatijih srpskih privrednika. „Guroviću deset meseci kućnog pritvora“ o priznanju krivice košarkaša Milana Gurovića zbog nasilja u porodici.

ALO  –  „Gurović robija u maminom stanu“, o kazni košarkašu Milanu Guroviću za nasilje u porodici.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Gurović ‘robija’ kod mame“ o kazni košarkašu Guroviću za nasilje u porodici. „Papa protiv otimanja hramova“ list piše o stavu Vatikana o zakonu o crkvama u Crnoj Gori.

INFORMER –  „Guroviću 10 meseci zatvora“, o kazni košarkašu za nasilje u porodici.

POLITIKA  –  Autorski tekst predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen za taj list „Zeleni dogovor za budućnost Evrope“. „Želimo da izadjemo iz EU, nema ali, nema možda“ o pobedi Konzervativne stranke Borisa Džonsona na izborima u Velikoj Britaniji. „Simonovićeva pretnja opasnost po vladavinu prava“ o izjavama bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića tokom sudjenja za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Djilas, Boško i Vuk držali novinare kao taoce“, list piše o blokadi RTS koju su organizovali predstavnici Saveza za Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.