U trendu

Naslovne strane za utorak, 24. septembra 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 24. septembar pišu o predstojećim parlamentarnim izborima na proleće naredne godine, o sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku, blokadi Rektorata, o vršnjačkom nasilju i o drugim temema.

ALO  –  „Ubijenog dečaka otac izbacio iz kuće“, list piše da je ubijeni dečak iz Knjaževca mesecima bio žrtva zlostavljanja vršnajaka, ali i porodice. „Patrijarhu srpskom ne daju da udje u Crnu Goru!“, o najavi Crnogorskog pokreta da će tražiti zabranu ulaska patrijarha srpskog Irineja u Crnu Goru čiji je dolazak najavljen povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

BLIC  –  „Vučić u Njujorku traži da i Srbija dobije nešto“, list piše o najavljenim sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom zasedanja Generalne skupštine UN. „Jutkina sramna odbrana“, o nastavku sudjenja protiv bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića-Jutke.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Patrijarha proglasili okupatorom“, list navodi da Crnogorski pokret traži da se patrijarhu Irineju zabrani dolazak na proslavu u Grblju povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. „Manji porez gazdama koji zaposle mlade“, namet na plate biće niži i do 70 posto.

DANAS  –  „Posebnim zakonom izbore pomeriti za jesen“, list prenosi mišljenja članica Saveza za Srbiju (SzS) o merama koje je Srpska napredna stranka (SNS) predložila za poboljšanje izbornih uslova. „Ana Brnabić: Rektorka se svrstala na jednu od političkih strana“, list piše o blokadi Rektorata  i prenosi izjavu premijerke nakon što je rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović osudila „upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata“.

INFORMER  –  „Vučić: reći ću kancelarki, Srbija ne može da izgubi sve“ danas sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Njujorku. „Sudija nam je poništio čist gol!“, kaže generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić, posle utakmice sa  Partizanom, dok predsednik FK Partizan Milorad Vučelić ističe: „Titula će biti naša“.

KURIR  –  „Ovo su deca monstrumi“, o ubistvu dečaka u Knjaževcu. Pod naslovom  „Merkelova ima  važnu poruku za predsednika Vučića“, najava sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel.

POLITIKA  –  „Vlada Srbije zabranila funkcionersku kampanju“, list piše o zaključku koji je donela Vlada, a kojim se dodatno unapredjuje izborni proces u Srbiji. „Dačić: EU treba odlučnije da se založi za kompromis“, list piše o zasedanju Generalne skupštine UN i porukama nakon radne večere visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Federike Mogerini i predstavnika zemalja Zapadnog Balkana.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Trampov Srbin donosi 10 milijardi evra“, list piše da će  Džon Jovanović „voditi investicioni paket koji predvidja podelu Kosova i rešavanje svih problema na Balkanu“. „Gradjevinski kauboji grade devet  spratova  na Vidikovcu i prete pištoljem“, list piše da je firma „Roling invest“ bez bilo kakve dozvole sagradila soliter od osam spratova u Ulici kneza Višeslava u Rakovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar