U trendu

Nikolić: Iskoristiti potencijale osoba sa invaliditetom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), da država mora da obezbedi ravnopravan položaj osoba sa invaliditetom, jer bi velika greška bila ne iskoristiti potencijale koje oni objektivno mogu da pruže društvu.

„Svi mi možemo značajno da doprinesemo našoj zemlji i tu ne treba da se gledaju nečiji fizički nedostaci, već ono što je svako od nas spreman da uloži za bolju budućnost bližnjih“, istakao je Nikolić, a prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić je podržao predlog da u Narodnoj skupštini bude osnovan Odbor za razmatranje pitanja i pomoć osobama sa invaliditetom.

Predsednik NOOIS Milan Stošić zahvalio se Nikoliću na razumevanju i brizi za osobe sa invaliditetom, dodavši da nijedan invaliditet nije lak ali da je mnogo lakše kada se to razume.

Za društvo je veoma značajno da se osobama sa invaliditetom obezbedi najveći stepen ljudskih prava koji je moguć u današnjim uslovima života, naveo je Stošić, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.