najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nisam ovde da ćutim, branićemo sebe i pomoći Srpskoj

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne treba da ćuti i da je ispravno što je odgovorio bivšem šefu ratnog štaba ABiH Seferu Haliloviću.

“Ja nisam ovde da ćutim, ja sam ovde ministar spoljnih poslova, treba da štitim nacionalne interese. Bilo bi sramota da ovo prođe bez glasa Republike Srbije“, naglasio je Dačić.

On je dodao da su svi prokomentarisali kako Halilović nema nikakvu funkciju, ali da nije čuo nijednog bosanskog političara da se ogradio od njegove izjave.

“Ja ću još jednom ponoviti da neće moći, Srbija će odbraniti sebe i pomoći će u odbrani integiteta Republike Srpske. Nama je najmanje stalo do tenzija, naš narod živi u svim zemljama regiona. Nama je stalo do mira, ali ako u BiH prebrojavaju koliko Srba ima pušaka i pištolja, ako se pravi plan za koliko dana može da se sruši Srpska, ako su bezbednosne službe naredile najveći stepen bezbednosne odbrane prema Srpskoj, pa šta je to?“, upitao je Dačić.

Podsetio je i da se u Zagrebu održava misa za “kako kažu mučenika, hrvatskih mučenika, generala i pukovnika NDH“.

“Zamislite u Berlinu misu za Hitlera, Geringa i ostale… Da li treba da ćutim i da kažem ’izvinite, molim vas, što vam smetamo’? Ne smemo da ćutimo, poštujem odluku premijera da se suzdržava i da ne učestvuje u polemikama, ali postoje akti na koje država ima obavezu da radi, jedan od njih je i sve ovo, a to je izjava Halilovića, koja nijednim aktom nije demantovana niti se bilo ko od zvaničnih muslimanskih političara u BiH ogradio“, istakao je Dačić.

Osvrnuo se i na navodne zahteve da Srbija uvede sankcije Rusiji.

“Znate šta, mi možda izgledamo naivno, ali nismo toliko glupi… Kako ja ili Vučić da kažemo da imamo principijalne stavove, da se zahvalimo za podršku oko Kosova i da kažemo da ćemo da uvedemo sankcije onima koji nas podržavaju… Time bismo radili sami protiv sebe, a mi nismo antisrpska vlada, mi smo Vlada Republike Srbije… Ako se Vuku (Drašković prim. aut.) to ne sviđa, neka izađe iz koalicije. Suprotno našim interesima je da uvedemo sankcije Rusiji i tačka“, zaključio je Dačić.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike