U trendu

Od večeras obilnije padavine, na planinama sneg

Republički hidrometeorloški zavod upozorio je da se večeras, tokom noći i u subotu ujutru i pre podne na zapadu i jugozapadu Srbije ocekuje veća količina padavina.

Očekuje se od 20 do 30 mm padavina, a u planinskim predelima, u drugom delu noći i ujutru od 10 do 20 cm novog sneznog pokrivača.

Sutra će biti oblačno, osetno hladnije, mestimično sa kišom, u brdsko – planinskim predelima sa snegom. Ujutru i pre podne u severnim, a do kraja dana i u toku noci i u ostalim krajevima doći će do prestanka padavina i razvedravanja.

Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni i severni. Jutarnja temperatura biće od 2 do 6, a najvisa dnevna od 6 do 10 stepeni.

U Beogradu sutra hladnije, ujutru i pre podne oblačno, povremeno sa kišom, posle podne prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 3, a najvisa dnevna oko 9 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u nedelju jutro će hladno, ponegde sa slabim mrazem i maglom. U toku dana pretezno suncano. U ponedeljak i utorak malo i umereno oblačno, suvo i toplije.

U sredu prolazno naoblacenje sa kisom, na planinama sa snegom, temperatura u manjem padu. Od cetvrtka suvo uz postepeni porast temperature.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.