Oko 120 migranata na auto-putu kod Sremske Mitrovice

Foto: Beta

Grupa od oko 120 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koja je krenula iz Beograda pešice ka Hrvatskoj, nalazi se na auto-putu blizu Sremske Mitrovice, javio je večeras RTS.

U grupi su uglavnom muškarci, ali ima i žena i dece, a reč je o ekonomskim migrantima. Pokriveni su ćebadima i nema više transparenta na kojima je pisalo „Molimo vas, otvorite granicu“ i „Stop ratu“.

Migranti kažu da će na granici sa Hrvatskom čekati sve dok ne bude otvorena, a namera većine u toj grupi je da odu u Italiju ili Francusku.

Ranije danas, na putu ka hrvatskoj granici bilo je oko 150 migranata, ali je deo njih zbog iscrpljenosti odlučio da se vrati u Beograd.  

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da migrante prate policija, prevodioci i predstavnici Komesarijata za izbeglice kao i da im se pruža neophodna lekarska pomoć.

On je naveo i da će se prema njima dok su na teritoriji Srbije, svi ponašati „po najvišim svetskim standardima  –  ljudski“, ali da im niko neće dati lažnu nadu, niti ih ubediti da će neko otvoriti granične prelaze ako oni dodju do njih.

Grupa od oko 150 migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, koji su boravili na beogradskim ulicama i u parkovima, juče je iz Beograda krenula peške ka granici sa Hrvatskom.

Početkom oktobra ove godine grupa migranata krenula je ka Madjarskoj, ali su zbog lošeg vremena odustali.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar