U trendu

Otvoren renovirani bazen u Mladenovcu, počela sezona kupanja

MLADENOVAC – U Mladenovcu je otvoren renovirani bazen Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža“, čime je ujedno zvanično počela kupališna sezona u toj beogradskoj opštini.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je srećan što je ovaj bazen, koji nije radio par godina, sada ponovo otvoren.

Dodao je da deca tu mogu da se kupaju i koriste besplatne škole plivanja u koje je, kaže, sada prijavljeno duplo više dece nego što je to bilo ranije.

On je rekao da ima još mnogo stvari da koje bi mogle da se urade, ne samo bazen već čitav Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“ jer, kako kaže, Mladenovac zaslužuje da ima ozbiljan sportski centar.

Šapić je rekao da je bilo razgovora i o proširivanju parcele, ali i nekom otvorenom bazenu u budućnosti.

„Moja obaveza je da, kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom, ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam zatekao. Želim da za par godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća“, rekao je Šapić.

Naveo je da su sportskim objektima neophodne subvencije lokalnih samouprava jer, kako je rekao, teško da mogu sami da prave profit.

„Sport i kultura ne mogu da budu profitabilni. Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima, ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije“, rekao je Šapić.

Istakao je da će da se ulaže u sportske objekte i da neće očekivati da se svaki dinar vrati zato što se, kako je rekao, on vraća kroz kvalitetno i zdravo odrastanje dece i predstavlja ulaganje u budućnost.

Na pitanje o uređenju zelene pijace u Mladenovcu, Šapić je rekao da to ne može tako brzo da se uradi.

Naveo je da će gradski menadžer Miroslav Čučković mnogo više da se bavi upravo rubnim delovima grada koji, istakao je, moraju da budu izjednačeni sa centrom.

„Što se tiče pijace, to je malo kompleksnije i tu ćemo vam dati prve informacije što pre, ali nećemo da odustanemo od pijace“, rekao je Šapić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti, a naročito na podršci za rekonstrukciju ove za njih najvažnije sportske ustanove i za realizaciju već dogovorenih projekata između Grada Beograda i Opštine Mladenovac.

Glišić je rekao da je uveren da će saradnja sa Gradskom upravom biti još bolja i kvalitetnija.

Glišić je pozvao sve Mladenovčane da dođu na bazen sportsko-rekreativnog centra i uživaju uz, kako kaže, pristojne cene i dobru uslugu.

Događaju je prisustvovao gradski menadžer Miroslav Čučković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.