U trendu

Paraćin: U toku radovi na izgradnji centralnog trga sa fontanom, završetak planiran za 1. avgust

 Radovi na izgradnji trga u Paraćinu u čijem će centralnom delu biti smeštena fontana, biće završeni do 1. avgusta ukoliko ne bude nekih nepredvidjenih okolnosti, najavio je načelnik Uprave za investicije u tom mestu Vojislav Vasić.

„Nedavno su završeni radovi na betonskoj konstrukciji fontane, a u toku su radovi na elektro-instalacijama i kanalizaciji. Za desetak dana trebalo bi da počnu i radovi na mašinskim instalacijama, a nakon toga i priprema terena za popločavanje“, rekao je Vasić.

Fontana trapeznog oblika prati konture parcele i imaće dimenzije 12×11 metara i svetlosne efekte a mlazevi za vodu će raditi u tri različita režima u zavisnosti od vremenskih prilika.

Vasić je najavio i izgradnju dodatnih parking mesta u blizini zgrade Lamela i nove garaže iza tržnog centra Kocka.

Kako je ranije izjavio predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, novi trg biće pretvoren u pešačku zonu u kojoj će se tokom leta organizovati razne manifestacije bez potrebe da se zaustavlja saobraćaj u centru grada.

Predvidjeno je postavljanje parkovskog inventara, ozelenjavanje i sadnja drvoreda, čime će centar Paraćina, u narednom periodu, dobiti nove elemente buduće pešačke zone, po ugledu na veće gradove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.