U trendu

Počela Parada ponosa

Učesnici „Parade ponosa“ krenuli su u šetnju centralnim ulicama Beograda, nakon što je „kuma Prajda“ Biljana Srebljanović proglasila skup otvorenim.

Učesnici Parade krenuli su oko 12.30 ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici i dalje će nastaviti ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama, do Trga Nikole Pašića, gde će se skup završiti.

U koloni su ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Prisutan je i veći broj ambasadora, među kojima su i šef delegacije EU u Srbiji Majk Devenport, američki ambasador Majkl Kirbi, kao i član parlamenta Evropske unije Knut Flekenštajn.

Među učesnicima Parade su i predstavnici partija, lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović sa suprugom, funkcioner Socijaldemokratske partije (SDS) Nenad Konstatinović i predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović.

Kolonu obezbeđuje veliki broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinica pod punom opremom, ulice su zatvorene za saobraćaj i prolaznike od ranih jutarnjih sati. Na ulicama su i oklopna vozila, dok grad nadleće helikopter.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.