U trendu

Počela rekonstrukcija O.Š. „Duško Radović“

BEOGRAD – U OŠ „Duško Radović“ u Novom Beogradu danas su započeti radovi na kompletnoj rekonstrukciji škole i sanaciji školskog dvorišta, a radove finansira opština preko Kancelarije za javna ulaganja RS.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da škola zaslužila da bude rekonstruisana, pre svega iz bezbedonosnih razloga, jer je bilo ozbiljnih problema sa strujom i elektroinstalacijama, a i kada se škola obiđe vidi se da je sve dotrajalo.

„Kao predsednik opštine mogu da budem srećan što se i na Novom Beogradu rade stvari kao što se rade širom Srbije. U pitanju je investicija od 162 miliona dinara, a škola bi trebalo da za pet, šest meseci bude u potpuno novom ruhu i nadam se da će školsku godinu đaci završiti u njoj“ rekao je danas Šapić tokom obilaska škole.

Škola „Duško Radović“ počela je sa radom 1961. godine i prema rečima direktora Njegoša Zejaka od tada nije renovirana, a sva ulaganja su se odnosila samo na tekuće održavanje.

On je zahvalio predsedniku opštine jer je sa svojim timom donirao projekte za školu.

„Poslednjih osam godina imamo problem sa instalacijama i to je bio signal da moramo nešto da preduzmemo zbog bezbednosti dece. Obraćali smo se nadležnim institucijama, ali jedino je opština Novi Beograd prepoznala naš veliki problem, kontaktirala je Kancelariju za javna ulaganja i srećan sam što smo se zajednički izborili i očekujem da će osmaci u novoj školi raditi završni ispit“, kazao je Zejak.

Radovima je predviđena kompletna zamena stolarije, postavljanje termoizolacije, rekonstrukcija elektroinstalacija, renoviranje fiskulturne sale, učionica, kuhinje, biblioteke i sanitarnih blokova (projektovan je i toalet za osobe sa posebnim potrebama). Takođe, predviđeno je postavljanje solarne centale na krovu objekta koja će proizvoditi struju za sopstvene potrebe, a cela škola će biti pokrivena bežičnom internet mrežom i najsavremenijim sistemom video nadzora. Sanacijom školskog dvorišta predviđeno je uređenje sportskog igrališta i ostalih pratećih sadržaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.