U trendu

Ponovo protest u naselju Stepa Stepanović, iduće subote blokada kružnog puta

Udruženje stanara naselja „Stepa Stepanović“ u Beogradu najavilo je danas da će u subotu, 30. juna, nastaviti svoj protest protiv izgradnje crkve u tom naselju na mestu na kojem je planirana gradnja Doma zdravlja i da će u okviru tog protesta blokirati voždovački kružni put.

Kako je rečeno agenciji Beta u tom udruženju, nekoliko stotina stanara tog naselja na Voždovcu je i sinoć održalo protest tokom kojeg su simbolično zapalili sveće na lokaciji gde je bila planirana izgradnja Doma zdravlja a sada se planira postavljanje crkve brvnare.

Predstavnik udruženja Nenad Ralić je rekao da stanovinici naselja „Stepa Stepanović“, kojih ima oko 13.000, protestuju jer smatraju da im se na grub način i bez razloga nameće izgradnja sadržaja koji je u suprotnosti sa onim što je bilo planirano kada su oni tamo kupovali stanove. 

„Prvo su pokušali postavljanje izuzetno velikih antenskih stubova ispred zgrada, pa smo sprečili izgradnju NIS-ove pumpe a sada se, očigledno sistematski, pokušava sa izgradnjom verskog objekta kako bi se uneo razdor u naše naselje. Mi odavno pokušavamo da dobijemo plan tržnog centra, koji je originalno trebalo da bude izgradjen, ali oni to od nas kriju kao zmija noge. Sumnjamo na prilično dobro organizovanu zaveru“, rekao je on. 

On je dodao da će protest i blokada 30. juna verovatno početi u podne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.