U trendu

Projekat Digitalna ekspedicija u užem izboru za evropsku nagradu

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti Digitalna ekspedicija  u užem je izboru za ovogodišnju nagradu „Evropa u nastajanju“ (Emerging Europe).

Nagrada „Evropa u nastajanju“ je sastavni deo programa „Budućnost Evrope u nastajanju“  (Future of Emerging Europe) koji se sprovodi u 23 zemlje centralne, istočne, jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza.  

Digitalna ekspedicija je jedan od tri projekta  u kategoriji „Future-proof Education“ za koje su se prijavile organizacije i inicijative koje se bave digitalnim obrazovanjem.

U periodu  avgust – decembar 2021. godine Digitalna ekspedicija je u 16 gradova Srbije organizovala dogadjaje koji su imali za cilj unapredjenje digitalne pismenosti gradjana Srbije.

Projekat je sproveden na inicijativu kabineta predsednice vlade Srbije i u saradnji sa ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije, ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za IT i eUpravu, a u partnerstvu s programom „Nova pismenost“, koji realizuju USAID i Propulsion i UNDP Srbija.

Glasanje je otvoreno  do 31. maja na linku  https://emerging-europe.com/future-of-ee-awards/shortlist/.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.