najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Raspisan konkurs za direktora i glavnog i odgovornog urednika RTV

Radiotelevizija Vojvodine (RTV) objavila je danas konkurs za imenovanje generalnog direktora RTV-a i glavnog i odgovornog urednika prvog programa televizije.
Rok za prijavu za generalnog direktora je 30 dana od dana objavljivanja na internet stranici RTV, dok je rok za prijavu za glavnog i odgovornog urednika 15 dana od dana objavljivanja na internet stranici RTV.

Neki od uslova za direktora su deset godina iskustva na rukovodećim položajima, i da je ugledan stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa.

Za glavnog i odgovornog urednika potrebno je najmanje pet godina iskustva na uredničkim ili složenim novinarskim poslovima i da nije nosilac javne funkcije ni funkcije u političkoj stranci.

Mandat generalnog direktora traje pet godina i najviše može biti izabran dva puta na to mesto, dok se glavni i odgovorni urednik imenuje na četiri godine.

Kandidati za direktora moraju da dostave program rada i upravljanja RTV za mandatni period na koji se direktor imenuje.

Upravni odbor je nedavno smenio programskog direktora Slobodana Arežinu uz obrazloženje da je pala gledanost televizije, nakon čega je ostavku podneo generalni direktor Srdjan Mihajlović i glavna urednica Marijana Jović.

Zbog tih smena održan je i protest ispred RTV sa kog je upućen zahtev za neopozive ostavke kompletnog sastava Upravnog odbora RTV-a.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike