U trendu

Restrikcije kretanja migranata u Obrenovcu

Migranti koji borave u prihvatnom centru u Obrenovcu moći će samo sa odgovarajućim dozvolama da napuštaju taj centar, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin.

Vulin je, osvrćući se na incident kada je grupa migranata napala ženu u Obrenovcu, rekao da je uspostavljena čvršća kontrola i da su uvedene određene restrikcije kretanja migranata kako bi se povećala bezbednosti i migranata i lokalnog stanovništva.

Vulin je rekao i da je MUP pojačao broj pripadnika na terenu, a u samom Centru situacija je mirna.

„Migranti će samo sa odgovarajućim dozvolama moći da napuštaju centar, da se vraćaju u određeno vreme i naravno, da im se izdaju odgovarajuće legitimacije koji će i drugi organi moći da koriste“, rekao je Vulin.

Takođe, Vulin kaže da je od jutros profunkcionisao autobus koji će migrante prevoziti direktno iz centra u Obrenovcu u centar u Beogradu, bez mešanja sa lokalnim stanovništvom.

Ministar kaže da će država učiniti sve što je do nje, da se zakon poštuje i uspostavi red i uputio je apel javnosti da ne donosi sudove pre nego što nadležni ne donesu odgovarajuće zaključke.

„Oni su jedini vlasni da donesu taku odluku i ja molim javnost da svi zajedno sačekamo nekoliko sati da se to desi“, rekao je ministar rada.

Prema njegovim rečima, ne govori se promeni politike prema migrantima, već da je reč o sprovođenju zakona.

„Ukoliko je neki migrant prekršio zakon, biće za to kažnjen. Ukoliko je neki državljanin Srbij prekršio zakon, biće kažnjen. Mi govorimo o sprovođenju zakona, a ne ko taj zakon krši“, rekao je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.