najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ruskim novinarima pet godina zabrane ulaska na Kosovo

Uhapšeni ruski novinari, koji su na Kosovu i Metohiji radili reportažu o Srbima, Oksana Sazonova i Sergej Belousi, kažnjeni su sa po 200 evra po osobi i zabranjen im je ulazak za Kosovo u narednih pet godina, saznaje danas „Sputnjik“.

Navodi se da je novinare kosovska policija uhapsila u Orahovcu dok su radili reportažu o Srbima i zadržala u pritvoru jer nisu imali vize koje su na Kosovu obavezne za ruske državljane.

S obzirom da novinari kod sebe nemaju novac i ne mogu da plate izrečenu kaznu, trenutno se čeka neko od nadležnih da donese novac i plati kaznu uhapšenim novinarima.

Posle toga, bicće pušteni i deportovani uz pratnju kosovske policije do administrativnog prelaza sa centralnom Srbijom Merdare, gde bi prema ranijim informacijama, trebalo da ih preuzme neko od srpskih advokata.

To je za „Sputnjik“ potvrdio i advokat Goran Petronijević, koji je rekao da se procedura njihovog puštanja iz pritvora odvija preko srpskih advokata koji imaju dozvolu da rade na Kosovu i Metohiji, kao i da jedna advokatska ekipa čeka na administrativnom prelazu na Merdarama između Kosmeta i Srbije.

„Sputnjiku“ je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova sinocć potvrđeno da su novinari noć proveli u policijskom pritvoru za strane državljane u Prištini i da su, kako je rečeno, bili „na sigurnom“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike