U trendu

Sadnja nove sorte ruža kod Sportskog centra Milan Gale Muškatirović

Kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu danas su zasadjene prve od 1.110 sadnica nove sorte jarko narandžastih ruža, koje će biti podsetnik prijateljstva Srbije i Holandije, preneo je Beoinfo.
Ruže su donacija holandsko-srpske kompanije „PhenoGeno Roses“ iz Temerina, a prve sadnice zasadili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ambasador Holandije Hendrik van den Dol i direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će na tom prostoru biti zasadjeno „na hiljade ruža“.

„Mi ćemo nastaviti sa ulepšavanjem našeg grada, a meni je važno da i ove ruže u ovim teškim trenucima budu simbol mira i solidarnosti srpskog i holandskog naroda povodom dešavanja u Briselu, sa željom da napravimo lepšu i bolju Evropu“, rekao je Mali.

Ambasador Holandije Hendrik van den Dol pozvao je Beogradjane da predlože ime nove sorte ruže preko Fejsbuk strane ambasade Holandije do 2. jula, čime će Beograd i zvanično dobiti svoju vrstu tog popularnog cveta.

On je rekao da će danas posadjene sadnice punu lepotu pokazati krajem juna i počekom jula.

„Narandžaste ruže su nova vrsta i predstavljaju poklon Holandije Beogradu. One predstavljaju našu nacionalnu boju i razvijene su u holandsko-srpskoj kompaniji iz Temerina“, rekao je ambasador Holandije.

Na šetalištu „25. maj“ radnici „Zelenila“ u proteklom periodu posadili su 25.000 ruža.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.