U trendu

Smeniti gradonačelnika jer je lagao

Pokret Dosta je bilo zatražio je danas smenu gradonačelnika Beograda Siniše Malog jer je, kako se navodi, lagao da nije vlasnik 24 stana u Bugarskoj i jer je “ i dan danas direktor ofšor firme sa Devičanskih ostrva koja trguje nekretninama“.

„Zvanična dokumenta iz institucija Bugarske dokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali lagao da nije vlasnik 24 stana na bugarskom primorju. Što je još gore, zvanična dokumenta pokazuju da je gradonačelnik Beograda i dan danas direktor ofšor firme sa Devičanskih ostrva koja trguje nekretninama. Ovo je potpuno neprihvatljivo i pokret ‘Dosta je bilo – Saša Radulović’ zahteva smenu gradonačelnika“, navodi se u saopštenju.

Taj Pokret pozvao je Tužilaštvo i Poresku policiju da istraže sličaj Siniše Malog i sve poslove koje je vodio istovremeno sa svojim biznisom na egzotičnim ostrvima.

Dodaje se da se „Beograd bruka što ima gradonačelnika koji istovremeno mešetari stanovima preko sumnjive firme, registrovane u jednom od poreskih rajeva“.

„Novinari istraživačke mreže Krik objavili su dovoljan broj dokaza koji bi pokrenuli poresku policiju u svakoj iole pravno uređenoj zemlji. Svi poslovi Siniše Malog, a posebno projekti Beograd na vodi i uništavanje fabrike piva BIP zarad izgradnje stanova, dobijaju novu dimenziju nakon otkrića da se gradonačelnik bavi preprodajom stanova za ličnu dobit“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „ključno otkriće da je Siniša Mali slagao kad je pokušao da se sakrije iza svoje advokatice, rekavši da je Ana Ivanova Panajotova direktorka i vlasnica ofšor firme“.

„Dokumenta to demantuju i pokazuju da je Mali Panajotovu ovlastio da u njegovo ime potpisuje i priprema poslovnu dokumentaciju. Značajan je dokument koji pokazuje da je bivši direktor srpskog Lukoila Srđan Dabić, sa kojim je Mali sarađivao prilikom koruptivne prodaje Beopetrola, takođe koristio usluge advokatice Panajotove. Ovaj podatak je dovoljan da ponovo pokrene neistražen i nezavršen slučaj sa prodajom Beopetrola“, navodi Pokret Dosta je bilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.