U trendu

Srpska deca iz regiona i dijaspore u letnjem kampu u BG

BEOGRAD – Srpska deca sa Kosova i Metohije, kao i iz više zemalja regiona i Zapadne Evrope, borave u letnjem kampu u Beogradu gde su im, osim sportskih, organizovane i razne druge aktivnosti.

Reč je o besplatnom, multidisciplinarnom kampu u kojem boravi oko 250 dece, uzrasta od 12 do 15 godina, koja su smeštena u Domu učenika srednjih škola patrijarh Pavle.

To su srpska deca iz više zemalja Zapadne Evrope, Italije, Austrije, Švajcarske, Nemačke, Švedske, Republike Srpske, Crne Gore, Albanije, kao i deca iz Srbije od kojih je najviše sa prostora naše južne pokrajine, Kosova i Metohije.

Decu je obišao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović koji je rekao da je Grad Beograd izuzetno zadovoljan što može da ih ugosti.

„Deca iz dijaspore su nekako promicala našim sportskim savezima, verovatno i sportskim radnicima. Mislim da je ovo dobra ideja da dođu da borave u besplatnom kampu gde treniraju više sportova – košarku, rukomet, fudbal, odbojku, tenis“, rekao je Mladenović za Tanjug.

Dodao je da će, osim sportskih aktivnosti, deca imati i časove srpskog jezika i istorije.

Takođe, naveo je da će obići Zološki vrt, Kalemegdan, stadione Crvene zvezde i Partizana, hram Svetog Save na Vračaru, kao i spomenike među kojima i spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

Za decu će, između ostalog, biti organizovan i prijem u Starom dvoru.

„Nadam se da će deca imati pozitivne utiske iz Beograda, ali ono što je najvažnije da će se dobro družiti i da će ovde češće dolaziti jer je njihova matica uvek uz njih, a Beograd njihov grad, ma gde živeli“, istakao je Mladenović.

Kamp je organizvalo sportsko udruženje „Sport stars“, koje je i prošle godine organizovalo kamp u Domu učenika srednjih škola patrijarh Pavle.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.