Stanari otrovnih zgrada zovu ministarku na protest

Stanari “otrovnih” zgrada u beogradskom naselju Mileva Marić Ajnštajn pozvali su ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da im se pridruži na protestu sutra, 10. avgusta u 18.00 sati.

Skup pod sloganom “Pomozimo im da sruše otrovne zgrade” najavljen je u znak protesta zbog predloga Građevinske direkcije Srbije (GDS) i resornog ministarstva da se odustane od ugovora o rušenju.

Kako se u otvorenom pismu navodi, ministarka Mihajlović pozvana je da se pridruži mirnom građanskom skupu i da sa stanarima razgovara kako bi se prevazišle nejasnoće i rešio problem.

U pismu se podseća da je Zorana Mihajlović predložila sastanak sa stanarima kako bi im predočila aktivnosti koje ministarstvo čini “u cilju poštoanja dogovora i ostvarivanja ustavom garantovanog prava na zdrav život”.

Dodaje se da je investitor po ugovoru o rušenju bio dužan da do 30. juna 2015. uradi i objavi projekat rušenja koji stanari nisu do sada dobili na uvid, a pojedini i dalje žive u “otrovnim” stanovima, jer je procedura zamene spora.

Vlasnici stanova u spornom naselju ranije su najavili i da će sutra samoinicijativno početi rušenje zgrade jedan, jer ni posle osam meseci od potpisivanja ugovora o rušenju nisu dobili odgovor zašto se odustalo od najavljenog rušenja.

(Beta)

Ostavite komentar